Rallylydighet trinn 1

Nybegynnerkurs i rallylydighet

Rallylydighet er en morsom hundesport der hund og fører går en bane som er merket med skilt. Ved hvert skilt skal ekvipasjen utføre en bestemt øvelse, som er merket på skiltet. I klasse 1 er øvelsene forskjellige kombinasjoner av sitt, dekk og stå enten foran eller ved siden av fører, i tillegg til å gå i lineføring ved førers side. Noen skilt krever bare en adferd, andre skilt en kombinasjon av flere og noen at ekvipasjen går lineføring i bestemte mønstre i banen. Dette kan høres litt forvirrende ut, men fører har alltid mulighet til å se på skiltet og trenger ikke bekymre seg over å huske hva hen skal gjøre.

Videre i klassene blir øvelsene mer komplisert og utfordrer både hund og fører. I klasse 1 går hunden i bånd, i de øvre klassene går hunden uten. Mer om rallylydighet finner du her.

På dette kurset jobber vi med innlæring av de grunnleggende teknikkene og skiltene med hovedfokus på klasse 1 og 2. For å delta på kurset er det lurt at hunden har erfaring med klikkertrening og kan trene effektivt i kurssetting.  Vi anbefaler at deltagere har erfaring fra trening av grunnferdigheter, for eksempel fra kurset Grunnferdigheter trinn 1 eller tilsvarende. Hunden bør ha forståelse for enkle adferder som sitt, dekk og stå. Grunnferdighetskurs med oppstart i august finner du her.

Du trenger ikke ha mål om å konkurrere for å delta, det er mange som trener rallylydighet fordi treningen i seg selv er gøyal. Rallylydighet er en sport det er lett å bli glad i å jobbe med og som gir meningsfull trening i hverdagen til hunden.

Kurset starter onsdag 10.1.24 og går over 7 kvelder. Første kveld er online teori fra 18.00 de resterende er praktisk trening fra 17.45 – 18.45. 

Du kan lese mer om hvordan vi trener rallylydighet her.

Lurer du på noe eller er usikker på om kurset passer for deg? Send mail til naomi@lahaugmoenhundesenter.no

Dato

10-01-24 - 21-02-24
Utløpt!

Tid

17:45 - 18:45

Pris

2550Kr

Sted

Skedsmokorset
Lahaugmoen Hundesenter
Kurskategorier

Instruktør

Naomi Sund
Telefon
93803539
E-post
naomi@lahaugmoenhundesenter.no

Siste kommentarer

    Kategorier