Om Linn

Jeg kommer fra Oslo og har trent hund aktivt siden jeg kjøpte storpuddelen Diva i 2004. Jeg vokste opp med en mellompuddel, men den var det dessverre ingen som trente. I 2013 kom gordon setter valpen Zera inn i familien, og jeg fikk gleden av og erfaring med å trene en matglad og vimsete fuglehund. Frem til 2018 trente jeg med positiv forsterkning, men med fokus på lokking, luring og riktig belønningsteknikk. Jeg gjennomførte instruktørutdannelsen til Nordbys hundeskole i 2012, og holdt valpe- og grunnkurs for denne skolen frem til høsten 2014. Det var først da jeg fikk min 29 cm høye dvergpuddel at jeg begynte med «ekte» klikkertrening. Dvergpuddelen er ekstremt matglad og har mye motor, noe som gjør henne til den perfekte hund å lære seg klikkertrening med. Med den siste hunden har fokuset vært på konkurranselydighet. Vi har opprykk til kl 2, og målet er lydighetschampionat. Vi har også gått utstilling med en excellent (rød sløyfe) og to very good (blå sløyfe) som resultat. Nå har vi klippet ned utstillingspelsen og fokuserer på lydighet.

Da jeg kjøpte storpuddelen Diva i 2004 var målet mitt også lydighetskonkurranser, dessverre hadde ikke storpuddelen samme mål. Det vil si at jeg hadde valgt en svært rolig og stødig hund, som ikke ble med på mer enn tre repetisjoner av gangen, og var kresen i matveien. Dette medførte timer med steking av kylling, pannekaker og kjøttkaker før hver trening. Vi gikk valpekurs, canis klikkervalpekurs, grunnkurs, bronsemerkekurs, agilitykurs, og trente lydighet i Stovner hundeklubb. Til slutt ble vi medlem av oppvisningstroppen i Stovner hundeklubb og der var hun perfekt som hoppehinder for de andre hundene, stod på skateboard, ryddet i bøtter, gikk slalom mellom bena og alt annet en ikke trengte å terpe på. I siste delen av livet hennes utdannet vi oss til besøkshundekvipasje gjennom NODAT, og dette passet henne perfekt.

Jeg har lært mye av å trene så vidt forskjellige hunder, og tror dette er en nyttig erfaring å ha når jeg skal undervise andre.

Bortsett fra å trene hund så jobber jeg som seniorforsker på Folkehelseinstituttet. Jeg har en PhD i rus og avhengighetsmedisin, Master i folkehelse og Bachelor i sykepleie.

Linns hunde CV

I 2011 utdannet til besøkshundekvipasje hos NODAT med storpuddelen min.

I 2012 gjennomførte jeg instruktørutdanningen til Norbys hundeskole, og holdt valpe- og grunnkurs for denne hundeskolen frem til desember 2014.

I 2019 gjennomførte jeg Canis klikkerTrenerkurset hos Lauhaugmoen hundeskole.

Høsten 2020 begynte jeg på og gjennomfører for øyeblikket Canis klikkerInstruktørkurset hos Canis hundeskole

Siden jeg begynte med klikkertrening i 2018 har jeg gjennomført valpekurs, unghundkurs, grunnferdighetskurs hos Lahaugmoen hundeskole (Naomi Sund). I tillegg har vi gjennomført et Rally lydighetsintrokurs og et konkurransekurs hos Camilla Dischler.  

Før 2011 gikk jeg diverse hundekurs med storpuddelen min. Blant annet gjennomførte vi valpekurs hos Norsk hundeskole, canis valpekurs, hos Lundqvist hundeskole gikk vi unghundkurs, grunnkurs, bronsemerkekurs og agilitykurs. Jeg har også gjennomført et helgeklikkerkurs for fuglehunder.

Ta kontakt!
Ingen arrangement funnet!