Om Nanna

Jeg er vokst opp med hund som turvenn. Som litt over gjennomsnittlig glad i å gå på ski, har jeg de siste årene hatt gleden av hunder som synes det har vært morsomt å trekke.

Ikke alle tar løypekulturen like intuitivt, og jeg har også erfart at god oppførsel i skiløypa ikke nødvendigvis kommer av seg selv. Til tider kan det bli høyt konfliktnivå i løypene, med mye kjefting på hunder som ikke alltid er der hvor de skal være. Det har motivert meg til å startet skikurs hvor vi øver på de viktigste ferdighetene for hund – enten ambisjonen er at den skal trekke eller ikke.

Min nåværende hund er en husky/labradorblanding (Gulda) som er godkjent terapihund gjennom Norske Terapihundskolen. Vi hadde praksis i Røde Kors. Da var vi i en gruppe barn med innvandrerbakgrunn, hvor barna lærte å forholde seg til og håndtere en hund. For tiden er vi på et rehabiliteringssenter for rusbrukere.

Jeg startet som instruktør på Lahaugmoen hundesenter i 2015. Min filosofi er enkel: Man skal ha det morsomt med hunden sin, og at det blir enda bedre når man kan lese hunden gjennom gode observasjoner. Da hjelper man hunden til å få et godt hundeliv, og gleden blir gjensidig.

Av yrke er jeg utdannet jordmor, og jobber nå som førsteamanuensis på sykepleierutdanningen på VID vitenskapelige høyskole (Diakonhjemmet).

Nannas hunde-CV

De seneste fem årene har jeg gjennomført diverse instruktørkurs innen nosework, spesialsøk, og kantarellsøk og som kursleder. For tiden holder jeg valpekurs trinn 1 og 2, innkalling og båndtrening og skikurs.

Jeg er også i ferd med å gjennomføre et spesialsøkkurs på kadaver (døde rotter og mus). For snart ti år siden kom jeg over klikkertrening, og det var for meg en ny måte å trene hund på. Jeg opplevde å få en bedre relasjon med hunden, og en hund som i mye større grad stoler på meg som eier.

Ta kontakt!
juli 2024
august 2024
oktober 2024
november 2024
Ingen arrangement funnet!