Vil du lære hunden å søke etter ting?

Hos oss finner du mange ulike søkskurs, både for aktivisering og for konkurranse.

Nosework

Nosework er en spennende hundesport som passer for alle hunder. I korte trekk går aktiviteten ut på å søke for gjemmer med bestemte lukter i 4 forskjellige søksområder. Vi har både kurs og treningsgrupper. Du kan lese mer om nosework kursene her. 

Spesialsøk

På spesialsøkkurset lærer vi hunden å finne et emne på søksplattform, bane og i rom. Det er utrolig mye en hund kan læres til å søke etter, og dette er både en morsom og nyttig aktivitet.

Blodspor

På dette kurset lærer du det grunnleggende i hvordan vi lærer hunden å gå et blodspor. Dette er både for deg som vil gjøre det som en aktivisering og for deg som ønsker å få en godkjent ettersøkshund. 

Kantarellsøk

Er du glad i sopp? På dette kurset lærer du hunden å søke etter kantareller i skogen.

Barn Hunt

Har du lyst til å prøve Barn Hunt? Hver mandag har vi treningsgrupper i denne nye og morsomme sporten. I et inngjerdet område fullt av høyballer skal hunden søke etter og markere de gjemte rottene (ikke levende), i tillegg til å prøve ut sine agilitykunnskaper.

Rundering

I rundering leter hunden etter figurant (menneske). Den søker med hevet nese, såkalt overværssøk. Hunden løper i et bestemt system der den søker ca. 50 meter ut i terrenget på hver side av fører, som beveger seg fremover på en midtlinje/sti. Slik blir hele terrenget fortløpende og effektivt gjennomsøkt. 

Feltsøk

I feltsøk skal hunden søke opp gjenstander med fert fra menneske i et avgrenset beferdet felt i skogen. Fører skal sende hunden ut i søk i feltet fra en markert grunnlinje. Hunden skal søke opp gjenstandene en og en, apportere og avlevere til føreren. 

mai 2024
juni 2024
juli 2024
Ingen arrangement funnet!
Last Flere