Nosework

Ved Lahaugmoen Hundesenter tilbyr vi flere kurs for de som er interessert i å trene målrettet innenfor en eller flere hundesporter. Dersom du ønsker å trene nosework kan du finne kurs i både kategori «Nesearbeid» og «Hundesport».

 

Våre kurs innen nosework

Vi tilbyr 3 grunnleggende nosework-kurs som bygger på hverandre:

  • Trinn 1 – Nybegynnerkurs
  • Trinn 2 – Forberedelse til LGT
  • Trinn 3 – Konkurranse forberedelse

Gjennom alle nosework-kurs har vi fokus på at hunden skal oppleve glede og mestring i søket. Innlæringen legges opp på hundens premisser, vi ønsker at nosework skal være et sted alle hunder kan lykkes.

Innlæringen starter med å la hunden søke etter det den har mest lyst til å finne. Videre lærer vi hundene at nosework duftene er også verdifull å søke etter. Når hundene har lært å finne nosework duftene jobber vi med forskjellige utfordringer i søkene. Da er det duften og duftbevegelsen som gjør jobben av å utdanne hunden.

I tillegg til de grunnleggende nosework-kurs har vi også følgende tema kurs:

  • Nosework moro for motivasjon
  • Nosework moro for fokus
  • Nosework – å lese hunden i søket

For å delta på tema kursene må hundene være klar til å søke etter nosework duftene.

 

For de som virkelig vil fordype seg i nosework har vi Årskurs i nosework. Årskurs går over nesten et år, med helgesamlinger og oppgaver som må løses ved egentrening mellom samlinger.

 

Du finner også nosework kurs i vår online tilbud. Om du bor i et område uten nosework kurstilbud er online kurs en fantastisk fin mulighet. Kursene kan også være nyttig som et tillegg for de som har begynt på trening av nosework og trenger litt ekstra innspill for å legge ut variert søk når de trener hjemme.

Online kurs

Vi har også online kurs i nosework.

Online kursene vår finner du her.

Vil du vite mer?

Er du nysgjerrig på nosework i Norge?

Du finner mer informasjon om Nosework Norge her.

Kontakt

Har du spørsmål om nosework-kursene kan du ta kontakt med instruktør Naomi Sund, naomi@lahaugmoenhundesenter.no