Om oss

Lahaugmoen Hundesenter AS eies og drives av de fire hundeinstruktørene Anita Holm, Kristine Korneliussen, Nanna Voldner og Naomi Sund. I tillegg har vi flere tilknyttede instruktører som holder kurs for oss.

Vår hovedvirksomhet er hundekurs, men vi tilbyr også ulike treningsgrupper, privattimer, hundemassasje og fysioterapi. Innimellom har vi også kurs, foredrag eller workshops med eksterne instruktører. Vi arrangerer diverse konkurranser og annen moro flere ganger i året.

Målet er rett og slett å tilby et godt utvalg av aktiviteter for deg og din hund.

Kurssteder

Våre instruktører holder kurs på Skedsmokorset, Lambertseter, Adamstuen, Torshovparken og i Sandvika. På Skedsmokorset har vi egne lokaler der vi trener innendørs.

For å finne fram til lokalene på Skedsmokorset kan du søke etter Lahaugmoen Hundesenter. Kommer du kjørende nordover på Trondheimsveien kan du følge veibeskrivelsen her:

Ta til venstre fra Trondheimsveien inn på Brånåsveien. Ta til venstre igjen med en gang og følg veien ca 400m. Da ser du en stor låve til venstre for veien, der holder vi til.

Parkering og inngangen vår er på nedsiden av låven, så du skal svinge inn til venstre rett før du kommer til låven. Parkeringen vår er til venstre når du står vendt mot inngangen.

Lahaugmoen Hundesenter

Denne uken er det instruktør Nanna Voldner som viser fram gass søk.

Ved å la hunden å søke i strømmende propangass lærer den å søke etter molekyler som er i bevegelse. Slik lærer hunden lettere å finne fram til der hvor selve "gjemmet" ligger, fordi den vil finne en leke som vi har gjemt der hvor molekylgassen er sterkest.

Ved å legge ut en slange på bakken (5 – 10 meter) som er koblet til en propangasstank vil hundene lære å finne leken som ligger der hvor gassen kommer ut.

På videoen ser vi Langbein (6 mnd) som gjør dette for første gang. Han har ingen assosiasjon til gasslukten så han leter etter leken litt formålsløst. Ved å repetere dette flere ganger, vil han når han får gasslukten i nesa, lære seg til å bevege seg mot der hvor gasslukten er sterkest for å finne leken. Ved å leke med han i gasslukten bygges denne assossiasjonen sterkere opp. På det første søket søker han slik at gasslukten kommer med vinden mot ham, og avstanden er kort. Etter hvert øker vanskelighetsgraden og man kan sende hunden inn fra ulike vinkler. Slangen kan også graves litt ned, slik at lukten blir svakere og hunden må jobbe mer intensivt for å finne.

Ville (3 år) har gjort dette mange ganger, og finner leken lett. Video fra hans søk legges i kommentaren.

Å lære seg å følge bevegelige molekyler på denne måten forserer hundens evne til å finne kjernepunktet i duften når den har funnet ytterkantene. Eldre hunder med erfaring vil klare dette ganske lett, yngre hunder har stor nytte av slik trening.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Forrige onsdag hadde vi oppstart av Klikkertrenerkurset, med lang teorikveld for en ivrig, engasjert og svært trivelig gjeng 🙂

Nå i helgen var det første samling for Klikkertrener trinn 2! En fantastisk fin gjeng som definitivt er klar for å bygge videre på ferdighetene fra klikkertrenerkurset.

Instruktørene må bli bedre på å ta bilder, men noen få bilder ble det da 🤓
... See MoreSee Less

View on Facebook

Instruktørene trener:
Anita holder nå på å utdanner seg til styrkeinstruktør for hund. I denne utdanningen inngår bl.a. treningslære, ulike måter å trene styrke på og trening i forhold til eksteriør. På videoen viser Anita grunnøvelser med Nova. Ved hjelp av grunnøvelsene kan man bl.a. finne ut om hunden belaster noen ben mer enn andre og de kan brukes for å trene opp styrke og balanse. I januar blir det satt opp et helgekurs i styrketrening for hund, for de som er interessert i det. 😊
... See MoreSee Less

View on Facebook

I helgen var Ane Andersen fra Catch hos oss og holdt videregående rally-lydighetskurs sammen med Naomi. En gjeng dyktige ekvipasjer fikk satt fokus på kombinasjoner og konkurranse rettet trening. 😊
Vi gleder oss til å se dere i konkurranser om ikke så lenge! 🤩 Lykke til!
... See MoreSee Less

View on Facebook