Om oss

Lahaugmoen Hundesenter AS eies og drives av de fire hundeinstruktørene Anita Holm, Marianne Mjelva, Nanna Voldner og Naomi Sund. I tillegg har vi flere tilknyttede instruktører som holder kurs for oss.

Vår hovedvirksomhet er hundekurs, men vi tilbyr også ulike treningsgrupper, privattimer, hundemassasje og fysioterapi. Innimellom har vi også kurs, foredrag eller workshops med eksterne instruktører. Vi arrangerer diverse konkurranser og annen moro flere ganger i året. Er du på et kurs eller annet arrangement hos oss kan du kjøpe noen små produkter til trening med din hund.

Målet er rett og slett å tilby et godt utvalg av aktiviteter for deg og din hund.

Kurssteder

Våre instruktører holder kurs på Skedsmokorset, Lambertseter, Adamstuen, Torshovparken og i Sandvika. På Skedsmokorset har vi egne lokaler der vi trener innendørs.

For å finne fram til lokalene på Skedsmokorset kan du søke etter Lahaugmoen Hundesenter. Kommer du kjørende nordover på Trondheimsveien kan du følge veibeskrivelsen her:

Ta til venstre fra Trondheimsveien inn på Brånåsveien. Ta til venstre igjen med en gang og følg veien ca 400m. Da ser du en stor låve til venstre for veien, der holder vi til.

Parkering og inngangen vår er på nedsiden av låven, så du skal svinge inn til venstre rett før du kommer til låven. Parkeringen vår er til venstre når du står vendt mot inngangen.

Lahaugmoen Hundesenter

Instuktørene trener, Ane:Lano har endelig fått plass på bruksstevne så vi pirker på lydigheten til stevne neste søndag! Her er noen klipp fra- Lek med Fri ved fot, for å få mer power og gjøre øvelsen morsommere. Denne syns vi begge er litt kjedelig så dette tipset fra en god venninne og treningspartner har gjort det mye morsommere og gitt Lano mye mer «attitude» i gangen.- Apport, her jobber vi med å minske(fjerne) all tygging eller slenging med apportbukken ved innkomst. Jeg har fått tak i en veldig fin apport med skumgummi så jeg ikke lenger behøver hoppe unna hver gang jeg ikke tar i mot.- Hopp over hinder. Her har vi fokusert på stimuluskontroll og vente på signal, samt automatisk innkomst på fot etter hinderet.- Dekk under marsj, denne sitter veldig bra, fokuserer på en bedre oppsitt. Når stevnet er ferdig gleder jeg meg til å gå inn å pirke mer på stillingsskifter, men foreløpig er det som det er 😄Happy trener bare for gøy, i dag litt - Bakpartskontroll for styrke i bakparten. - Haketarget, vi jobber med å få en lengre og stødigere atferd og legger på noen forstyrrelser. Denne øvelsen er kjekk om hunden for eksempel må stå i ro hos veterinær eller lignende.- Balanse, for å styrke både foran og bak. Happy har røket noen sener foran i den ene foten som ikke vil bli fikset så vi har litt hjemmeoppgaver å holde på med i den forbindelse. I tillegg har hun forkalkning i den ene hasen og belaster denne mindre enn den «friske» siden. Trener du til noe spesielt om dagen? Har du en eldre hund som har spesielle øvelser? ☺️Ser at lyden dessverre ble borte :/ - Ane, Happy og Lano🐰🦁 ... See MoreSee Less
View on Facebook
I helgen hadde vi besøk av Craig Ogilvie. Det var en kjempebra helg med en super instruktør og masse god læring. På fredag var det foredrag om lekutvikling, lørdag var det tre workshops med lekutvikling og på søndag var det workshop med tema "Communication, arousal and problematic behaviours". Vi gleder oss allerede til Craig kommer tilbake neste år. 😊 ... See MoreSee Less
View on Facebook
Instruktørene trenerID-sporNanna trener Langbein og Ville på ID-spor. Det vil si at de skal plukke opp riktig spor etter at de har fått en smeller ved sporstart. Vi startet innendørs hvor de skal velge riktig tøylapp. De får lukte på en smeller og skal finne igjen den samme duften blant de tre som ligger på gulvet. Så tar vi dette med ut. Ved sporstart får de smeller av den de skal spore. I sporet ligger flere gjenstander som er smittet med sporlegger og hunden skal markere på gjenstandene.En ny måte for oss å gi hunden smeller på er å ha gjenstanden i en plastpose og så trekke opp luft fra posen med en stor sprøyte og forsiktig blåse denne luften mot hundens nese. Da unngår man at smelleren oppleves som en target for hunden. ... See MoreSee Less
View on Facebook
Instruktørene trenerDenne uken deler vi litt fra noseworktrening med Naomi.Nosework er en sport der belønning når hunden gjør funn i et søk ikke bare er tillatt, men ønsket. Samtidig er det viktig å unngå forurensning av søksområdet med godbiter eller lukt fra leken.Her ser dere 3 videoer fra noseworksøk der hundene belønnes på litt forskjellige måter og med litt forskjellige mål.«I den første videoen ser dere Tinka i et søk med 2 funn. Hun får godbitbelønning for første funn, og jeg flytter meg foran funnet mens jeg gir godbiter, slik at hun kan søke effektivt videre så fort hun er ferdig med belønningen. Etter neste funn får hun først en godbit, så gir jeg henne lekbelønningen når vi har flyttet oss bort fra søket. I konkurranser er det viktig å unngå at hunden slipper leken i søksområdet, det vi gi forstyrrende duftsmitte for de neste ekvipasjene.I video nr 2 ser dere en annen variant av lekbelønning. Da bruker jeg leken som belønning for funnet i et søk, og vi leker fram til neste søksstart. Det er en fin måte å unngå at hun mister fokus underveis.I video nr 3 ser dere Heti i et søk med 3 funn. Hun får tennisballbelønning for hvert funn, men siden vi holder oss i søksområdet mens jeg belønner for funn 1 og 2, så slipper jeg ikke tennisballen. Dette kan bli både en belønning og en forstyrrelse for Heti. Hun får ikke ballen og jeg kaster den ikke. Hun får bare gripe den i noen sekunder mens jeg holder. Det kan bli frustrerende samtidig som det er spennende for henne. Hun viser at hun mestrer å fokusere på neste funn, selv om hun helst vil ha tennisballen som er i lommen min. Siste funn er til og med et vanskelig funn, litt høyt på veggen. Hun holder fokus og søker det helt inn før hun får tennisballen.» ... See MoreSee Less
View on Facebook