Om oss

Lahaugmoen Hundesenter AS eies og drives av de fire hundeinstruktørene Anita Holm, Kristine Korneliussen, Nanna Voldner og Naomi Sund. I tillegg har vi flere tilknyttede instruktører som holder kurs for oss.

Vår hovedvirksomhet er hundekurs, men vi tilbyr også ulike treningsgrupper, privattimer, hundemassasje og fysioterapi. Innimellom har vi også kurs, foredrag eller workshops med eksterne instruktører. Vi arrangerer diverse konkurranser og annen moro flere ganger i året.

Målet er rett og slett å tilby et godt utvalg av aktiviteter for deg og din hund.

Kurssteder

Våre instruktører holder kurs på Skedsmokorset, Lambertseter, Adamstuen, Torshovparken og i Sandvika. På Skedsmokorset har vi egne lokaler der vi trener innendørs.

For å finne fram til lokalene på Skedsmokorset kan du søke etter Lahaugmoen Hundesenter. Kommer du kjørende nordover på Trondheimsveien kan du følge veibeskrivelsen her:

Ta til venstre fra Trondheimsveien inn på Brånåsveien. Ta til venstre igjen med en gang og følg veien ca 400m. Da ser du en stor låve til venstre for veien, der holder vi til.

Parkering og inngangen vår er på nedsiden av låven, så du skal svinge inn til venstre rett før du kommer til låven. Parkeringen vår er til venstre når du står vendt mot inngangen.

Lahaugmoen Hundesenter

20 hours ago

Lahaugmoen Hundesenter

Instruktørene trener:
I dag er det Kristine som skal vise frem noe av det hun trener på, nemlig "Fremadsending med stå" - populært kalt "Ruta" - som er en øvelse i klasse 1 i lydighet.

"Det fins mange måter å lære inn Ruta på, men jeg tenkte jeg skulle vise dere, og forklare, (i grove trekk) hvordan jeg har valgt å lære inn denne øvelsen.

I videoen ser dere først hvordan ferdig kjedet øvelse ser ut for vår del nå (dvs. øvelsen er ikke helt ferdig siden den fremdeles foregår med frivillig start). Deretter ser dere utdrag fra noen økter hvor jeg jobber med de ulike delmomentene hver for seg (se forklaring til delmomentene lenger ned). Merk at i videoen viser jeg bare noen få repetisjoner fra hvert delmoment, men vi har altså trent på hver av disse delmomentene flere ganger i løpet av den siste måneden!

For de (veldig) spesielt interesserte, så kommer det her en lengre forklaring av hvordan jeg lærer inn øvelsen:

Det første jeg gjør når jeg skal lære inn en ny øvelse er å sette meg ned og tenke gjennom hvordan jeg skal lære inn øvelsen. Det første jeg gjør er å dele opp øvelsen i de ulike delmomentene og grunnferdighetene den består av. Deretter gjør jeg opp status for hvilke av grunnferdighetene vi allerede har på plass (dvs. har "flyt" på), og hvilke vi ev. må lære inn fra start. Jeg legger deretter en plan for hvordan nye ferdigheter skal læres inn, hvordan gamle skal friskes opp, og hvordan det hele skal settes sammen til ferdig øvelse til slutt.

De delmomentene jeg har delt opp den ferdige øvelsen i er følgende:
1. Starte i utgangsstilling 10 m fra ruta og på mitt verbale signal galloppere tvers gjennom ruta (uten å snu seg)
2. Snu/stå på mitt verbale signal
3. Bli stående frem til jeg kommer gående inntil hunden på dens høyre side

De grunnferdighetene jeg har notert at jeg trenger til øvelsen er:
- (Fokus)
- (Komme i utgangsstilling)
- (Bli sittende i utgangsstilling)
- Gallopp mot musematte
- Stå/snu fra gallopp
- Bli stående

Bajazz har tidligere hatt god flyt på "gallopp mot musematte" og "bli stående", så disse trengte jeg bare å friske opp litt. Stå/snu fra galopp har vi så vidt jobbet litt med for et par år siden, så her trengtes det litt mer enn bare en oppfrisking (og jeg jobber fremdeles med å få litt kjappere respons på signalet).

Planen min for å lære inn øvelsen er å trene på de tre delmomentene for seg, for så å kjede de sammen ved bruk av "baklengskjeding".

Delmoment 1:
Her består den viktigste jobben i å lære Bajazz å galloppere tvers gjennom ruta, og å få satt signal på det. Jeg starter innlæringen ved å bruke en musematte som hjelp (dvs. jeg benytter en form for "targetoverføring"). Jeg startet med å plassere en musematte 5-10 m bak ruta og lar hunden galoppere mot den. Jeg har gradvis økt avstanden hunden må løpe mot musematta, slik at hunden etter hvert løper gjennom ruta og mot musematta. Klikkpunktet mitt har vært i det hunden passerer bakerste rutebånd, og kriteriet er at hunden er i galopp fra meg. Når hunden etter hvert kommer på litt avstand fra musematta og ruta, og har fått ganske mange vellykkede repetisjoner med å løpe gjennom ruta, så tester jeg å ta bort musematta. Forhåpentligvis har hunden da begynt å bruke rutekjeglene til å navigere i den retningen der musematta tidligere lå, siden musematta har vært helt eller delvis skjult fra avstand, og hunden vil løpe gjennom ruta. Blir det for vanskelig så tar jeg frem musematta igjen og kjører noen flere repetisjoner med den fremme.

Delmoment 2:
Denne grunnferdigheten har jeg tidligere lært inn som en frivillig atferd i sakte fart, men jeg har vurdert at bråstopp fra galopp er uhensiktsmessig å lære inn som frivillig atferd, så derfor har jeg jobbet med denne på signal. For å få raskere respons på signalet i galopp så har jeg jobbet med å gi signalet i det hunden er i galopp mot musematte eller leker, og så klikket så fort hunden reagerer på signalet. For ikke å miste selve ståen ("frysen"), så veksler jeg mellom å klikke umiddelbart i det hunden reagerer, og å klikke etter 1-3 sekunder bli stående.

Delmoment 3:
Bli stående har Bajazz hatt god flyt på før. Denne har jeg derfor bare frisket opp og målt flyt på (målt til 20 sekunder på ca. 15 m avstand), og jeg har jobbet med å få en bli stående som likner på sånn den skal se ut i ferdig øvelse, dvs. at jeg står på ca. 10 m avstand og venter i noen sekunder, for så å gå inntil hunden på dens høyre side.

Baklengskjedingen:
Det blir for omfattende å forklare her, så kom heller på kurs hos oss om du vil lære mer om det 😉

Fremover skal jeg jobbe med å finspusse og generalisere delmomentene, samt å kjede sammen ferdig øvelse, for så å repetere og generalisere denne slik at den etter hvert kan kjedes inn i konkurranseprogrammet."
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 week ago

Lahaugmoen Hundesenter

Instruktørene trener

Naomi har tidligere delt video av treningen for TEAM tittel hos Fenzi Dog Sports Academy. Da Naomi delte video i november jobbet hun med kvalitetssikring av de siste øvelsene for TEAM1.

«Etter noen økter med sjekk av stimuluskontroll på alle øvelser som inngår i TEAM1 var vi klar til å teste gjennomføring av hele sekvensen. Her ser dere alle øvelser for FDSA TEAM 1, så videoen er litt lang 😊

Øvelsene er som følger:

- Holde fokus på fører i 10 sekunder
- Bakpartskontroll, bevegelse parallelt med fører
- Komme i utgangsstilling fra 2 vinkler
- Komme i front fra 2 vinkler
- Stillingsskifter på avstand fra fører
- Rygge foran fører
- Send til target på vertikal flate
- Hopp
- Gå rundt
- Duft gjenkjenning
- Bli og vær så god

Det er morsomt å trene mot et mål, og enda morsommere å oppnå målet!

Så med TEAM 1 i boks er det bare å gå i gang med TEAM 2!"

Mer informasjon om TEAM titlene finner du her: fenziteamtitles.com/
... See MoreSee Less

View on Facebook

I helgen var det klikkertrenerkurs på Lahaugmoen. Dette var 3. helg av 4 på klikkertrenerkurs 2019 og tema for helgen var stimuluskontroll og justering av stress/aktivitetsnivå.
4 fine ekvipasjer jobbet videre med sine oppgaver på hvert sitt felt. Noen trener med sikte på konkurranselydighet, noen med fokus på både konkurranselydighet og jaktferdigheter og andre for å få en virkelig god forståelse for hvordan å trene hund. Klikkertrenerkurset går over nesten et år, med god tid til å jobbe grundig med både førers og hundens ferdigheter. Det er virkelig et morsomt kurs for instruktøren å holde, med tid til å gå i dybden på treningsteknikkene og tid til å følge utvikling av ekvipasjene.

Klikkertrenerkurs 2020 er allerede i kurskalenderen. I 2020 blir det kveldskurs, med enten praktisk trening eller teori hver onsdag i nesten et år.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Vi hadde litt forfall på treningsgruppen i dag, og det var jo litt luksus for de to som kom siden det ble dobbelt så mye treningstid på dem 😄 I dag jobbet de begge med rygging, bl.a. mot bakbeinstarget, i tillegg til mye annet moro 🤗 #treningsgruppe #klikkertrening #targettrening #targeting #grunnferdigheter #frivilligatferd #bakpartskontroll ... See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

Lahaugmoen Hundesenter

Instruktørene trener - Anna
Kloklipp er ikke favoritten her i huset og dermed må jeg trå til med litt kreative løsninger. Her har jeg laget en stor «neglefil» av en planke og sandpapir. Vi startet treningen med å sette en labb på planken, deretter begge labbene, for så å sette at hun drar klørne som kriteriet. Jeg setter også planken i ulike vikler for å prøve å få klørene slipt mer gjevne. Dette blir litt vanskeligere og dermed senker jeg kriteriene igjen. Tips til dere som ønsker å prøve dette hjemme er å ikke ha for lange økter når hunden kan dra klørene øver slik at du unngår å slipe klørne for korte. Neste steg er å finne ut hvordan vi skal lære å gjøre det samme med baklabbene.
... See MoreSee Less

View on Facebook