Om oss

Lahaugmoen Hundesenter AS eies og drives av de fire hundeinstruktørene Anita Holm, Kristine Korneliussen, Nanna Voldner og Naomi Sund. I tillegg har vi flere tilknyttede instruktører som holder kurs for oss.

Vår hovedvirksomhet er hundekurs, men vi tilbyr også ulike treningsgrupper, privattimer, hundemassasje og fysioterapi. Innimellom har vi også kurs, foredrag eller workshops med eksterne instruktører. Vi arrangerer diverse konkurranser og annen moro flere ganger i året.

Målet er rett og slett å tilby et godt utvalg av aktiviteter for deg og din hund.

Kurssteder

Våre instruktører holder kurs på Skedsmokorset, Lambertseter, Adamstuen, Torshovparken og i Sandvika. På Skedsmokorset har vi egne lokaler der vi trener innendørs.

For å finne fram til lokalene på Skedsmokorset kan du søke etter Lahaugmoen Hundesenter. Kommer du kjørende nordover på Trondheimsveien kan du følge veibeskrivelsen her:

Ta til venstre fra Trondheimsveien inn på Brånåsveien. Ta til venstre igjen med en gang og følg veien ca 400m. Da ser du en stor låve til venstre for veien, der holder vi til.

Parkering og inngangen vår er på nedsiden av låven, så du skal svinge inn til venstre rett før du kommer til låven. Parkeringen vår er til venstre når du står vendt mot inngangen.

Lahaugmoen Hundesenter

Instruktørene trener!
Denne uka er det instruktør Marianne og hennes hund Tilja sin tur til å vise fram litt trening.
"Jeg har valgt å lage en filmsnutt om hvordan man kan gi hunden sin litt ekstra hjernetrim innendørs nå i disse usikre sykdomstider. Man kan f.eks. bruke litt tid på å lære hunden et nytt triks! Tilja har ikke jobbet med post it-lapp som target før, så dette var en god anledning til å få brukt hjernen litt ekstra.
Treningstips:
* La hunden jobbe selvstendig, ikke "hjelp" den - hensikten er at hunden får bruke hjernen sin og tenke selv.
* Begynn enkelt og øk kriteriene gradvis, så hunden klarer å gjøre det du har tenkt at den skal gjøre.
* La hunden jobbe i stillhet. Ros, kos og tullestemme kommer ETTER klikket, gjerne sammen med godbit- eller lekbelønning 🙂
* Som alltid: Bruk så god belønning at hunden ønsker å fortsette å jobbe, og ikke går et annet sted.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Å bruke hundens vanlige matrasjon til aktivisering er også nyttig når andre aktiviteter er begrenset. Instruktør Naomi har gjort dette i alle år.

"Dette er en lettvint måte å la hunden få bruke sine medfødte instinkter og få utløp for noen naturlige behov. Hunden er ikke designet for å spise måltidene ferdig oppbløtt fra en skål. Hunden har redskaper for - og glede av - å snuse seg fram til, jakte på, rive opp og tygge i seg maten. Det er mange enkle måter å la dem gjøre det på. Man trenger ikke kjøpe noe spesielt, selv om det er mange nyttige produkter på markedet. Hundene mine får ofte maten servert i et søk på plenen, som jaktleke med en brusflaske eller fryst i en kong.
Man trenger ikke tenke komplisert: Ha noe tørrfor i en brusflaske, gjem tørrfor i et teppe, eller kast det utover plenen. Frys våtfor i en kong, en melkekartong eller en pappkopp. Bruk opp emballasje fra nettbutikken ved å la hunden søke seg fram til godbiter gjemt i den. Det gjør ingenting om hunden river det opp!

Selvfølgelig må man passe på at hunden ikke får i seg noe den ikke skal og sørge for at den ikke tygger på små biter som kan skape problemer. Passer man på det, er slik matservering en ypperlig måte å aktivisere hunden på."
... See MoreSee Less

View on Facebook

Det er mange som er bekymret for hundene sine i disse dager, og dermed har droppet f.eks. turer og fellestreninger for å redusere risikoen for ev. smitte. Vi har spurt instruktør Kristine om hva hun gjør for å aktivisere hunden sin i disse dager:

"Jeg er ikke typen som krisemaksimerer, og siden vi foreløpig ikke vet hva dette skyldes, så er det jo vanskelig å vite hvilke aktiviteter man bør unngå, så jeg gjør for så vidt mye av det samme som jeg ville gjort til vanlig, men med noen justeringer. Jeg følger selvsagt Mattilsynets råd om ikke å la hunden hilse på andre hunder, og jeg prøver å unngå å la han snuse mye på steder der mange hunder har vært.

Vi går turer i skogen, men på steder der ikke så mange hunder har gått, og så tar vi litt kortere hverdagsturer i nabolaget og erstatter den aktiviteten med litt ekstra styrke- og balansetrening, lydighetstrening, Nosework m.m."
... See MoreSee Less

View on Facebook

Viktig informasjon!

Vi viser til tidligere publisert innlegg om spredning av sykdom Oslo-området. Vi forholder oss i utgangspunktet til Mattilsynets anbefalinger i slike saker. Vi har derfor kontaktet Mattilsynet, som kunne fortelle at det kommer noe informasjon fra dem om dette på deres nettside i nær fremtid. Etter vår forståelse kommer de i første omgang ikke til å gi anbefalinger om hvordan hundeskoler o.l. skal forholde seg til dette, men de kommer til å anbefale at man unngår nærkontakt mellom hunder.

På bakgrunn av den informasjonen vi har på nåværende tidspunkt velger vi enn så lenge å la alle våre kurs gå som normalt, og hver enkelt deltaker må dermed avgjøre om de er komfortabel med å delta. Vi oppfordrer alle kursdeltakere til å lufte godt før de ankommer kursplassen og til å være ekstra nøye med at hundene ikke kommer i kontakt med hverandre. Dette innebærer også at hunder ikke bør bruke samme vannskål o.l. på kursene, så ta med egen vannskål.

Hunder med aktuelle symptomer, eller hunder som har vært i kontakt med andre hunder som har vist symptomer, skal selvsagt ikke møte på våre kurs. Vi oppfordrer til å oppsøke veterinær snarest om hunden din viser symptomer.

Dersom Mattilsynet, NKK e.l. kommer med anbefalinger som medfører at vi ser behov for å endre praksis, vil vi komme tilbake med ny informasjon om dette.
... See MoreSee Less

View on Facebook