Om oss

Lahaugmoen Hundesenter AS eies og drives av de fire hundeinstruktørene Anita Holm, Kristine Korneliussen, Nanna Voldner og Naomi Sund. I tillegg har vi flere tilknyttede instruktører som holder kurs for oss.

Vår hovedvirksomhet er hundekurs, men vi tilbyr også ulike treningsgrupper, privattimer, hundemassasje og fysioterapi. Innimellom har vi også kurs, foredrag eller workshops med eksterne instruktører. Vi arrangerer diverse konkurranser og annen moro flere ganger i året.

Målet er rett og slett å tilby et godt utvalg av aktiviteter for deg og din hund.

Kurssteder

Våre instruktører holder kurs på Skedsmokorset, Lambertseter, Adamstuen, Torshovparken og i Sandvika. På Skedsmokorset har vi egne lokaler der vi trener innendørs.

For å finne fram til lokalene på Skedsmokorset kan du søke etter Lahaugmoen Hundesenter. Kommer du kjørende nordover på Trondheimsveien kan du følge veibeskrivelsen her:

Ta til venstre fra Trondheimsveien inn på Brånåsveien. Ta til venstre igjen med en gang og følg veien ca 400m. Da ser du en stor låve til venstre for veien, der holder vi til.

Parkering og inngangen vår er på nedsiden av låven, så du skal svinge inn til venstre rett før du kommer til låven. Parkeringen vår er til venstre når du står vendt mot inngangen.

Lahaugmoen Hundesenter

Instruktørene trener!
Denne uken ser vi litt av noseworktreningen som instruktør Naomi gjør med finsk spetsen Bonnie.
«Bonnie har trent nosework litt til og fra i noen år, men aldri målrettet og alltid bare hjemme. Hun er en litt reaktiv hund som liker å ha kontroll på omgivelsene, og trives selvfølgelig best i skogen. De siste månedene har hun og jeg deltatt på online NoseworkLIGA organisert av Canis Bergen. Da har vi måttet utvide horisontene litt og trene mer målrettet for å takle andre miljøer.
Videoen viser noe fra treningen denne uken. Vi oppsøkte et nytt område, og jeg valgte et sted med lite forstyrrelser slik at hun kunne mestre. Det første vi gjorde var å la Bonnie akklimatisere i området. Det vil si at vi gikk en rolig tur, fram og tilbake og lot henne bli ferdig med å sjekke ut alle lukter og lyder omkring. Ideelt sett når vi jobber med akklimatisering, ønsker vi at hunden tar kontakt når den er ferdig med å bearbeide inntrykkene. Det er ikke alltid så lett, og det er selvfølgelig også avhengig av at hunden har erfaring med at det er lønnsomt å ta kontakt med fører. Når vi legger til rette for akklimatisering, får hun lov til å undersøke, se seg omkring, snuse og undersøke området som hun vil. Til slutt tar hun kontakt og lurer på hva vi skal. Da får hun belønning og noen ganger trener vi litt triks før hun går i bilen mens jeg legger ut søk. Søket legges ut slik at det skal være lett å mestre, det skal være enkelt for hunden å finne. Poenget her er å mestre å søke i et nytt miljø, de mer utfordrende søkene tar vi hjemme.
På det første søket ser vi at hun henger seg litt opp i noen lukter hun ikke oppdaget før nå. Men med en gang hun får duften i nesen jobber hun målrettet for å lokalisere. Jeg er kjempefornøyd med søket. Hun lar seg forstyrre litt, men likevel velger nosework så fort hun skjønner at det er lagt ut et gjemme.
På andre søket er hun litt mer målrettet fra start. Hun går allikevel forbi gjemmet, sannsynligvis fordi vinden tar duften den veien og det er lett for henne å velge å følge duften med vinden istedenfor å snu og følge det opp. Med en gang jeg snur retningen for henne, jobber hun det målrettet inn.
I begge søkene er hun noe forstyrret av båndet. Jeg glemte det letteste båndet hjemme, så vi måtte bare bruke dette som hun synes er litt for tungt. Jeg gjør mitt beste til å unngå at det går ned over ryggen hennes eller havner rundt beina, slik at jeg minsker den negative erfaringen av det så mye som mulig.
Jeg er også veldig opptatt av at belønningen skal være virkelig verdt noe! Hun får levert 10-15 små godbiter en etter en. Alle leveres like ved gjemmet, slik at belønningsplasseringen bidrar til at hun velger å alltid søke helt fram til kilden. Godbitene er selvfølgelig noe av det hun liker best, vi bruker ikke kjedelige godbiter når vi søker i vanskelige mijløer.

Det er ikke sikkert Bonnie noen gang blir klar til en reell konkurranse, men hun har uten tvil glede av øktene der vi oppsøker nye miljøer og legger til rette for at hun mestrer."
... See MoreSee Less

View on Facebook

Gratulerer til alle kursdeltagere som tok tittel eller fikk napp på helgens nosework konkurranser! 🎉
Spesielt til Tove og Ella vinnere av lørdagens S1-U, Mona med Trixie med tredje plass på S1-U og Astrid med Zico for tredje plass på søndagens S1-I.
Det er kjempegøy for instruktørene å følge med på slike konkurranser 🤩
... See MoreSee Less

View on Facebook

Instruktørene trener - Marianne:
Tilja og jeg trener mot debut i klasse 3 i rallylydighet, og da er det en del nye skilt vi må lære oss. Blant annet er det ulike sidebytter, altså at hunden skal kunne bytte fra venstre til høyre side av fører, og omvendt. Det er sikkert flere måter å gjøre det på - selv har jeg brukt håndtarget, og dette er vår tredje treningsøkt med sidebytter. Nå er det bare å passe på at håndsignalet blir kort nok, hvis ikke kan man få poengtrekk. Det siste minuttet - og særlig de siste sekundene - av filmen er viet hvordan det kan se ut når man øver på nye ting og fører ikke har noen konkret plan... 😂 Første gang vi prøvde oss på "sidebytte bak" - se og le! 🙊
... See MoreSee Less

View on Facebook

Noen glimt fra helgens temakurs i emballasjesøk.

Ekvipasjene jobbet med startrutine og variasjon i emballasjesøk før vi testet en LGT type søk. En herlig gjeng å jobbe med 🙂
... See MoreSee Less

View on Facebook

Instruktørene trener!
Ville og Langbein trener på bane, sammen med instruktør Nanna Voldner.
En bane er en grei måte å introdusere ny duft på, samtidig som man hele tiden kan gå tilbake for å øke prestasjonen. Det er vanlig å bruke te på slik trening. En pose Lipton Yellow label tepose dyppes 20 ganger i løpet av ett minutt i en liter vann. I bokser som det ikke er te i brukes vann som er kokt og avkjølt og oppbevart i samme type emballasje dom teen. Slik sikrer man at det er duften av te hunden markerer og ikke noen andre dufter. Når man øker vanskelighetsgraden så tynner man ut teen, 50% hver gang, slik at man til slutt kan jobbe med en svak duft av te (12,5% eller 6,25%). I begge filmene av Langbein (4 mnd) og Ville (3 år) er det brukt 100% te.
For Langbeins del er dette en introduksjon til banetrening. Med en gang han setter nesen ned på boksen får han klikk og belønning rett over boksen. For å få fram rask belønning har jeg godbitene i venstre hånd, og klikker i høyre hånd samtidig som jeg bruker den hånden til å peke med. Det kan være nyttig å ha en hjelper som holder hunden i bånd de første gangene. Utfordringen for Ville er leken som ligger på slutten av banen. Derfor har jeg gjort søket lett, for dette er en stor utfordring for ham.
Ban er en fin måte å introdusere nye dufter på. Jo flere dufter hunden kan, jo lettere er det å lære inn en ny. Og når de først har lært en duft husker de den resten av livet.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Instruktørene trener:
Anita har fått ny valp. Elmer er nå 11 uker, og de har startet med litt enkel trening. Øvelsene de har startet med er håndtarget, sitt og kontakt. I tillegg jobber de med lekutvikling. Noe som ikke er vanskelig med Elmer, da han synes lek er kjempegøy. I tillegg er han igang med å bruke nesa si, med bl.a. godbitsøk på plenen. Utenom litt enkel trening går det mye tid på sosialisering og miljøtrening. Noe Elmer tar med stor ro, da han er en trygg og sosial valp. 😊
... See MoreSee Less

View on Facebook