Om oss

Lahaugmoen Hundesenter AS eies og drives av de fire hundeinstruktørene Anita Holm, Kristine Korneliussen, Nanna Voldner og Naomi Sund. I tillegg har vi flere tilknyttede instruktører som holder kurs for oss.

Vår hovedvirksomhet er hundekurs, men vi tilbyr også ulike treningsgrupper, privattimer, hundemassasje og fysioterapi. Innimellom har vi også kurs, foredrag eller workshops med eksterne instruktører. Vi arrangerer diverse konkurranser og annen moro flere ganger i året.

Målet er rett og slett å tilby et godt utvalg av aktiviteter for deg og din hund.

Kurssteder

Våre instruktører holder kurs på Skedsmokorset, Lambertseter, Adamstuen, Torshovparken og i Sandvika. På Skedsmokorset har vi egne lokaler der vi trener innendørs.

For å finne fram til lokalene på Skedsmokorset kan du søke etter Lahaugmoen Hundesenter. Kommer du kjørende nordover på Trondheimsveien kan du følge veibeskrivelsen her:

Ta til venstre fra Trondheimsveien inn på Brånåsveien. Ta til venstre igjen med en gang og følg veien ca 400m. Da ser du en stor låve til venstre for veien, der holder vi til.

Parkering og inngangen vår er på nedsiden av låven, så du skal svinge inn til venstre rett før du kommer til låven. Parkeringen vår er til venstre når du står vendt mot inngangen.

Lahaugmoen Hundesenter

Instruktørene trener, denne uka Marianne og Tilja:
Tilja og jeg skulle starte i LP2 (konkurranselydighet klasse 2) for første gang lørdag 7.11, så mye av høsten for vår del har gått til å trene på nettopp LP2-øvelser. Her er noen klipp fra at vi øver på noen av øvelsene i LP2, før vi fikk vite at dette stevnet i likhet med mye annet ble avlyst grunnet covid-19-tiltak, og at vår neste mulighet blir lenge til.

Jeg kjører ikke alltid fulle øvelser - noen ganger er det nødvendig å plukke fra hverandre øvelser og styrke enkeltmomenter før man setter det sammen til full øvelse igjen. Vi har tatt oss en LP-pause nå og drevet med andre ting i stedet, men vi kjører nok snart i gang igjen, og gleder oss til neste stevnemulighet! Lydighet er gøy! 😀
... See MoreSee Less

View on Facebook

To ledige plasser på neste helgs kurs i hundemassasje for hjemmebruk. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Instruktørene trener
Denne uken er det instruktør Naomi som deler video, hvor vi får ser litt mer av Bonnies progresjon i nosework.

«Når jeg legger opp noseworksøk har jeg nesten alltid et konkret mål med gjemmeplasseringen. Det er noen typer gjemmer som er lette å tenke på, som for eksempel å legge gjemmet litt høyt slik at hunden øver på å finne høye gjemmer. Andre plasseringer kan gi oss bestemte typer duftspredning, slik at vi kan gi hunden øvelse på å løse bestemte problemer. Ved å legge ut gjemmene på en gjennomtenkt måte, kan vi legge til rette for at hundene får erfaringene de trenger for å utvide søksferdighetene.

Bonnie har en tendens til å stoppe opp akkurat i utkanten av et funn istedetfor å søke helt inn. Det er på mange måter forståelig. Hundene vil gjerne gå enkleste vei til målet (belønningen), og hvis man får belønning for å søke 20 cm til, kan det selvfølgelig hende at man får belønning for å stoppe opp her? Det er ikke rart at hun tester ut dette, men hun må lære å søke helt inn til gjemmet. Når jeg legger ut gjemmer for Bonnie, passer jeg på at det alltid er mulig å komme fram til kilden, men ikke enkelt å komme fram til den. Samtidig prøver jeg å legge ut søk som de andre hundene i huset også kan løse. Mye å tenke på med andre ord!

I videoen er gjemmet plassert på baksiden av tredemøllen, bak den gule fitpaws peanuten. Hundene kan komme helt frem til kilden, men de må enten gå opp på tredemøllen eller gå rundt den. Denne typen utfordring pleier å være morsomt for Bonnie, men må justeres litt for Tinka.
Heti søker først og løser dette i full fart. Hun har ingen problemer med å skjønne hvor funnet er, eller hvordan hun kommer fram. Så er det Bonnie, hun bruker mer tid på det. Hun søker tydelig på duftspredningen, men må teste litt for å skjønne hvordan hun kommer helt fram.

Før Tinka søker, må jeg forandre søket litt. Tinka liker ikke smale plasser og for henne er det viktig at vi bygger tillit, og ikke utfordrer den. Så jeg gjør det mye enklere å søke helt fram før jeg lar Tinka søke. Hun bruker litt tid, sjekker ut resten av rommet i tilfelle det fins et hyggeligere gjemme, men søker ivrig og glad helt inn til funnet.»
... See MoreSee Less

View on Facebook

Beskjed til alle kjære kursdeltakere! Det er planlagt arbeid på nettsiden i dag ca. mellom kl. 15.30 og 17.30, så det er nok lurt å ikke melde seg på kurs akkurat da 🙂 Ta eventuelt kontakt direkte med instruktøren for å si fra at du har meldt deg på for å være sikker på at du er registrert 👍 ... See MoreSee Less

View on Facebook