Om oss

Lahaugmoen Hundesenter AS eies og drives av de fire hundeinstruktørene Anita Holm, Kristine Korneliussen, Nanna Voldner og Naomi Sund. I tillegg har vi flere tilknyttede instruktører som holder kurs for oss.

Vår hovedvirksomhet er hundekurs, men vi tilbyr også ulike treningsgrupper, privattimer, hundemassasje og fysioterapi. Innimellom har vi også kurs, foredrag eller workshops med eksterne instruktører. Vi arrangerer diverse konkurranser og annen moro flere ganger i året.

Målet er rett og slett å tilby et godt utvalg av aktiviteter for deg og din hund.

Kurssteder

Våre instruktører holder kurs på Skedsmokorset, Lambertseter, Adamstuen, Torshovparken og i Sandvika. På Skedsmokorset har vi egne lokaler der vi trener innendørs.

For å finne fram til lokalene på Skedsmokorset kan du søke etter Lahaugmoen Hundesenter. Kommer du kjørende nordover på Trondheimsveien kan du følge veibeskrivelsen her:

Ta til venstre fra Trondheimsveien inn på Brånåsveien. Ta til venstre igjen med en gang og følg veien ca 400m. Da ser du en stor låve til venstre for veien, der holder vi til.

Parkering og inngangen vår er på nedsiden av låven, så du skal svinge inn til venstre rett før du kommer til låven. Parkeringen vår er til venstre når du står vendt mot inngangen.

Lahaugmoen Hundesenter

Det er ledige plasser på skikurs med oppstart onsdag 9 januar. Benytt sjansen til å lære hunden god oppførsel i skiløypa ... See MoreSee Less

View on Facebook

Nå i helgen var det blant annet "Kontakt & fokus"-kurs i våre lokaler med instruktør Marianne:
"Dette er et av mine favoritt-kurs å holde! Folk kommer gjerne på dette kurset med litt ulik erfaring, men alle har samme mål: Hunden skal fokusere på dem, og ikke alt annet! Denne gangen var det 3 unge, livlige hannhunder og 1 roligere, voksen tispe som deltok sammen med sine trivelige eiere, og guri så bra de jobbet alle sammen 😀 Vi jobbet med diverse øvelser som er med på å øke fokuset, og alle hundene hadde super progresjon bare i løpet av 2 dager.
Som hundetrener foretrekker jeg at hunden lærer seg hva den må gjøre for å få belønning, istedenfor at man kjefter, maser eller lokker på den. Den store testen på slutten av kurset ble derfor om hundene klarte å passere hverandre uten å få belønning før ETTER passering, og det klarte de med glans! Flinke og hyggelige folk og hunder 🙂 Nå er det bare å ønske dem alle sammen lykke til videre med treningen ^_^ "
Vedlagt noen små filmsnutter fra helgen - er de ikke flinke? 💪👏
... See MoreSee Less

View on Facebook

Instruktørene trener:
I dag er det Kristine som skal vise frem noe av det hun trener på, nemlig "Fremadsending med stå" - populært kalt "Ruta" - som er en øvelse i klasse 1 i lydighet.

"Det fins mange måter å lære inn Ruta på, men jeg tenkte jeg skulle vise dere, og forklare, (i grove trekk) hvordan jeg har valgt å lære inn denne øvelsen.

I videoen ser dere først hvordan ferdig kjedet øvelse ser ut for vår del nå (dvs. øvelsen er ikke helt ferdig siden den fremdeles foregår med frivillig start). Deretter ser dere utdrag fra noen økter hvor jeg jobber med de ulike delmomentene hver for seg (se forklaring til delmomentene lenger ned). Merk at i videoen viser jeg bare noen få repetisjoner fra hvert delmoment, men vi har altså trent på hver av disse delmomentene flere ganger i løpet av den siste måneden!

For de (veldig) spesielt interesserte, så kommer det her en lengre forklaring av hvordan jeg lærer inn øvelsen:

Det første jeg gjør når jeg skal lære inn en ny øvelse er å sette meg ned og tenke gjennom hvordan jeg skal lære inn øvelsen. Det første jeg gjør er å dele opp øvelsen i de ulike delmomentene og grunnferdighetene den består av. Deretter gjør jeg opp status for hvilke av grunnferdighetene vi allerede har på plass (dvs. har "flyt" på), og hvilke vi ev. må lære inn fra start. Jeg legger deretter en plan for hvordan nye ferdigheter skal læres inn, hvordan gamle skal friskes opp, og hvordan det hele skal settes sammen til ferdig øvelse til slutt.

De delmomentene jeg har delt opp den ferdige øvelsen i er følgende:
1. Starte i utgangsstilling 10 m fra ruta og på mitt verbale signal galloppere tvers gjennom ruta (uten å snu seg)
2. Snu/stå på mitt verbale signal
3. Bli stående frem til jeg kommer gående inntil hunden på dens høyre side

De grunnferdighetene jeg har notert at jeg trenger til øvelsen er:
- (Fokus)
- (Komme i utgangsstilling)
- (Bli sittende i utgangsstilling)
- Gallopp mot musematte
- Stå/snu fra gallopp
- Bli stående

Bajazz har tidligere hatt god flyt på "gallopp mot musematte" og "bli stående", så disse trengte jeg bare å friske opp litt. Stå/snu fra galopp har vi så vidt jobbet litt med for et par år siden, så her trengtes det litt mer enn bare en oppfrisking (og jeg jobber fremdeles med å få litt kjappere respons på signalet).

Planen min for å lære inn øvelsen er å trene på de tre delmomentene for seg, for så å kjede de sammen ved bruk av "baklengskjeding".

Delmoment 1:
Her består den viktigste jobben i å lære Bajazz å galloppere tvers gjennom ruta, og å få satt signal på det. Jeg starter innlæringen ved å bruke en musematte som hjelp (dvs. jeg benytter en form for "targetoverføring"). Jeg startet med å plassere en musematte 5-10 m bak ruta og lar hunden galoppere mot den. Jeg har gradvis økt avstanden hunden må løpe mot musematta, slik at hunden etter hvert løper gjennom ruta og mot musematta. Klikkpunktet mitt har vært i det hunden passerer bakerste rutebånd, og kriteriet er at hunden er i galopp fra meg. Når hunden etter hvert kommer på litt avstand fra musematta og ruta, og har fått ganske mange vellykkede repetisjoner med å løpe gjennom ruta, så tester jeg å ta bort musematta. Forhåpentligvis har hunden da begynt å bruke rutekjeglene til å navigere i den retningen der musematta tidligere lå, siden musematta har vært helt eller delvis skjult fra avstand, og hunden vil løpe gjennom ruta. Blir det for vanskelig så tar jeg frem musematta igjen og kjører noen flere repetisjoner med den fremme.

Delmoment 2:
Denne grunnferdigheten har jeg tidligere lært inn som en frivillig atferd i sakte fart, men jeg har vurdert at bråstopp fra galopp er uhensiktsmessig å lære inn som frivillig atferd, så derfor har jeg jobbet med denne på signal. For å få raskere respons på signalet i galopp så har jeg jobbet med å gi signalet i det hunden er i galopp mot musematte eller leker, og så klikket så fort hunden reagerer på signalet. For ikke å miste selve ståen ("frysen"), så veksler jeg mellom å klikke umiddelbart i det hunden reagerer, og å klikke etter 1-3 sekunder bli stående.

Delmoment 3:
Bli stående har Bajazz hatt god flyt på før. Denne har jeg derfor bare frisket opp og målt flyt på (målt til 20 sekunder på ca. 15 m avstand), og jeg har jobbet med å få en bli stående som likner på sånn den skal se ut i ferdig øvelse, dvs. at jeg står på ca. 10 m avstand og venter i noen sekunder, for så å gå inntil hunden på dens høyre side.

Baklengskjedingen:
Det blir for omfattende å forklare her, så kom heller på kurs hos oss om du vil lære mer om det 😉

Fremover skal jeg jobbe med å finspusse og generalisere delmomentene, samt å kjede sammen ferdig øvelse, for så å repetere og generalisere denne slik at den etter hvert kan kjedes inn i konkurranseprogrammet."
... See MoreSee Less

View on Facebook